PSİKOLOJİK DERSTEK ve KOÇLUK MERKEZİ

İletişim ve Randevu :0505 767 58 85

  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
724 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Psikolog Randevu

Pedagog Randevu

05447243650

Yaşam Koçu,Öğrenci Koçu, 0544-7243650

Uzman Klinik Psikolog, Uzman Pedagog,05057675885

Uzman Klinik Psikolog Gülten Demirdöven, 05447243650

Site Menüsü
Facebook Psikolog Pedagog Psikoloji
Çift Terapisti Aile Terapistleri Evlilik Terapisti 05321583555
danisman724@hotmail.com
ALDATMALAR EVLİLİĞİ VEYA İLİŞKİYİ KURTARIR MI ? HANGİ ŞARTLARDA KURTARIR ? HANGİ ALDATMALAR İLİŞKİYİ
30/03/2019
ALDATMALAR EVLİLİĞİ VEYA İLİŞKİYİ KURTARIR MI ?
HANGİ ŞARTLARDA KURTARIR ?
HANGİ ALDATMALAR İLİŞKİYİ BİTİRİR?
Aşk Doktoru Ekrem Çulfa

Bilindiği gibi dünya  genelinde  aldatma, boşanma ve ayrılık oranları her yıl biraz daha artıyor. Aldatmak, yakalanmadığınız sürece evliliğinize veya ilişkinize fayda sağlıyor gözükse bile etik bir yol değildir. Birçok kişinin en büyük korkusu partneri tarafından “aldatılmakdır”. Aldatılma aslında ilişkinin bir sorunudur ya da sorunlarından kaynaklanan bir problemdir. İlişki ya da evliliğin problemleri  hep iki kişiden kaynaklanmaz bazen de eşlerin sadece birinin yaşadığı kaynaklanır. Normal şartlar altında iyi olması beklenen eşlerden biri, kendi iç dünyasındaki sıkıntılardanda aldatma eylemine sürüklenebilir ya da girebilir. Ancak, aldatma geçici bir mutluluğa neden olur. Aldatan, aldatılan ve üçüncü kişi sadece kendilerini aldatırlarsa ilişkilerinde yalancı bir mutluluğu bulurlar.

BAZEN BİRİ ÇIKAR VE MASKELERİ DÜŞÜRÜR

Yapılan araştırmalara ve tecrübelerime göre, aldatma ilişkiyi genelde şu üç sonuca götürür: 
1. İlişki kuvvetlenerek devam eder ya da,
2. Çiftler aldatmanın oluşturduğu olumsuz halle birbirlerinin canını okuyarak ilişkiye devam ederler veya,
3. Aldatma ilişkiyi bitirir. 
Aldatan kişi  özellikle uzun süreli evliliklerde, yeni ilişki kurduğu kişi ile duygusal bir bağ oluşmuşsa kendisiyle ilgili yeni bir tarafını ya da unuttuğu, bastırdığı yönünü görür. Eşi bu tarafını beslemiyordur ya da ortaya çıkarmıyordur. Kendisiyle ilgili keşfettiği bu yeni tarafını yani gölge yanını eşinin hiçbir şekilde karşılamayacağına inanıyorsa aldattığı kişiyle ilişkiye devam edebilir o zaman. Bazen eşine yeni oluşan arzu ve beklentilerini dile getirerek karşılanmasını sağlar. Böyle bir durumda da aldatma ilişki de olumlu bir etki yaparak, ilişkiyi kuvvetlendirir. Aldatmanın, bağlanma ile ilişkisi çok fazla. Bağlanma bozukluğu yani birine güvenli bir biçimde bağlanma zorluğu yaşayan kişiler, eşini aldatmaya çok daha meyilli oluyor. Eşini sürekli aldatanlar bu grupta yer alıyor. Bağımlı kişiler eşlerini daha fazla aldatıyor, çünkü ilişki bitmiş olsa bile ayrılmayı başaramıyor. İnsanların en temel ihtiyacı fark edilme, önemsenme ve kabul edilmedir. Mevcut partner bunu karşılayamıyorsa bir gün birisi gelir fark edilme, önemsenme ve kabul edilme ihtiyaçları karşılanmayan kişiyi fark ettiğini gösterir, önemser, değerli hissettirir ve maskeleri düşürür.

ALDATIP EŞLERİNE DÖNENLER ÇOK

Bazen biri gelir, insanların maskenin arkasındaki gerçek olanı çıkarır... Mevcut olan ve yeni olan bir araya gelince kişi artık tüm beklentileri karşılanarak tamamlanmıştır. Üçgen ilişkiyi belli bir süre devam ettirir ama öyle bir an gelir ki, bir seçim yapmak zorunda kalırır. Zıt kutuplar farklı iki kişi tarafından karşılandığında hangisinden vazgeçerse öteki yarısının beklentilerinden vazgeçmesi gerekecektir. Bu içinden çıkılmaz bir haldir. Çoğunlukla benim seanslarda gözlemlediğim kişiler eşlerine dönmeyi tercih ederek eşleri dışındaki partnerin karşıladığı ihtiyaçlarının eşlerine transfer ediyorlar... Eş bunu başarabiliyorsa evlilik devam ediyor. Böylelikle eşte de değişim başlıyor. 
 UNUTMAYIN, Kimse aldatılmak ve aldatılmak gibi büyük bir acıyı yaşamak istemez değil mi?

ALDATAN PARTNERİN KAYIPLARI NELERDİR?
 ‘’Her şey berbat ettiğimin farkındayım. Bunun için gerçekten üzgünüm o böyle bir sadakatsizliği hiç bir zaman hak etmedi.  Başka biriyle beraber olmanın kendi ilişkimin geleceğini böylesi bir tehlike içine sokacağı aklımın ucundan bile geçirmezdim. Ben de diğerleri gibi sıradan bir ilişki yaşar ve bitiririm sanmıştım. Bu ilişkinin evliliğimize böylesini olumsuz bir yansıması olabileceğini hiç düşünmemiştim. Çünkü bu ilişki yanlış bile olsa karıma olan sevgimle hiçbir alakası yoktu ve şimdi bu durumu nasıl düzelteceğim bilemiyorum.  Düzeltmek için yaptığım hiçbir şey işe yaramıyor.  O sürekli bu konuyu konuşmak istiyor ben ise istemiyorum. Çünkü her konuştuğumuzda daha çok üzülüyor ve öfkeleniyor, konuşmadığımda da onu anlamadığımı, yaşanan olayı önemsemediğimi zannediyor. Yani ne yaparsam yapayım işe yaramıyor. Hep aynı şeyleri konuşup duruyoruz. Onun bana olan güvenini kaybetmesini anlıyorum ama benim de kayıplarım var.  Eşimin, çocuklarımın, aile büyüklerimin güvenini ve saygısını kaybettim. Hep suçlu psikolojisi ile dolaşıyorum, insanlardan kaçıyor kimseyi görmek istemiyorum.  Utancımı ve üzüntümü göremiyor.  Her suçun bir bedeli var.  Nereye kadar bedel ödemek zorunda kalacağım?’’
Görüldüğü gibi sadakatsizliği yapanda zaman zaman sadakatsizliğe uğrayan gibi üzüntü ve çaresizlik yaşayabiliyor. Tabii ilişkisine evliliğine değer veriyor ve ilişkisini kaybetmek istemiyorsa. 
Sadakatsizliği yapan partnerin çoğu kez göz ardı edilen duygu ve endişeleri şöyle özetlenebilir:
1. Şaşkınlık: Nasıl bu duruma geldim? Mevcut krizi nasıl atlatabiliriz? Bir gün her şeyin açığa çıkacağını ve onu böyle üzebileceğimi hiç düşünmemiştim. Nasıl böyle bir hata yaptım? Çaresizlik özür dilemek ve üzüntümü dile getirmek dışında ne yapabilirim ki?  Niye özrümü kabul etmiyor?  Niye bir daha asla böyle bir şey yapmayacağımı inanamıyor?  Belirsizlik yaşanan bu olayı ne zaman geride bırakacak? Nereye kadar böyle devam edecek?  Beraberliğimiz devam edecek mi?  Ya O da Beni aldatmaya karar verirse?
2. Öfke: Bu olayın tek sorumlusu ben değilim.  Evet sadakatsizliği ben yaptım ama ilişkimizde çok sağlıklı sayılmazdı.  Bana ihtiyaç duyduğum ilgi ve sevgiyi uzun zamandır göstermiyordu. Tüm suçu üstlenmekten yoruldum.  Artık dayanamıyorum.
3. Yalnızlık:  Sadakatsizlik öncesi kendimi yalnız bırakılmış hissederdim.  Şimdiki yalnızlığımın yanımda o zaman ki yalnızlık hiçbir şey değilmiş.  Kimse benim yanımda değil ama pek çok kişi ona destek veriyor.  Nereye kadar buna dayanabileceği mi bilmiyorum. 
4. Suçluluk ve Utanç:  Benimle her konuştuğunda kendimi duyarsız değersiz ahlaksız sahtekar gibi hissediyorum.
5. Umutsuzluk:  Bana söylediklerini hak ettiğimi düşünüyorum.  Buna rağmen beni affetmesini ve yaşantımıza eskisi gibi devam edebilmeyi çok isterdim ama sanırım bu asla gerçekleşmeyecek. 
Bu noktada önemli olan umudu kaybetmeyip sabırlı olabilmektir. Size ve eşinize neler olduğunu anlamadan sorunu geride bırakamazsınız.  Sadakatsizlik travmasını geride bırakabilmek öncelikle eşinizin neler yaşadığını ve hissettiğini hiçbir savunma ve gerekçe sunmadan dinleyip anlamak ile başlayan bir süreç gerektirir.
ÇİFTLERİN ALDATMA VE ALDATILMA TRAVMASINI ATLATIP İLERİYE DOĞRU ADIM ATMA AŞAMALARI NELERDİR?
Aldatma, aldatılan için tam bir travmadır. Sadakatsizlik travmasını geride bırakmak ancak onu anlayarak (düşünsel, duygusal ve davranışşal düzeyde), kabul ederek ve affederek gerçekleşir. Travmasını bir uzmandan profesyonel yardım alarak, başarıyla aşmış insanların öykülerini dinlersen, ‘’Çok acı bir yaşantı idi; ancak geride kaldı’’ dediklerini duyarsın.
Bir şeyi geride bırakmak, ancak yaşanmışlıkları protesto etmeyi bırakıp,  otopsi raporlarını iyi okuyup yaşananların arkada kaldığını ve yeni koşullarda ilişkiye devam etmekle gerçekleşir.
Maddeler halinde özetle anlatmak istersek, Aldatma denen travmanın aşılması için yapmanız gerekenler şunlardır:
1-     Kabul ve affetme
Bu aşamada, eşlerden geçmiş acı tecrübeyi olabildiğince önyargısız biçimde kabul etmeleri ve yaşanana dair küçük parçaları bir bütünlük içinde birleştirerek, yaşananlara anlam kazandırabilmeleri beklenir.
Bu aldatma sonucu yaşanan travmayı kabul etmek, o travmaya ve etkilerine boyun eğmek değildir.
Kabul etmek, yaşanılanların adil olduğunu düşünmek değildir.
Yaşanılanları unutmak hiç değildir.
Kabul, olayları olmasını istediğiniz şekilde görmekten vazgeçip, olduğu gibi görmeyi başarabilmektir.
Genelde aldatılan partner ‘’Nasıl bunu yapar, nasıl bu kadar acımasız olabilir?’’ şeklinde tekrarlayan düşünceler ile acı çeker.
Esasında bu tip travmalar sana ve bana dünyanın itici gücü olmadığımızı ve olayların gidişinde belirleyicilik rolümüzün ne kadar sınırlı olduğunu gösterir.
Bunu görmek ve gerçeği kabullenmek yerine buna direnç göstermek acı vermekten başka bir işe yaramaz.
Eğer yaşantımızı değiştirmek ve acımızı geride bırakmak istiyorsak, eninde sonunda yaşantımızı yargılamadan kabul etmeyi öğrenmek durumundayız. Çünkü yaşantı ne kadar acı olursa olsun, bu acıyı geride bırakabilmek ve onunla kalabilmeyi öğrenmek mümkündür. Acı, ancak acıyla karşılaştığımızda ortaya çıkan tüm olumsuz duyguları tolere etmeyi öğrenerek aşılabilir.
Acı ondan anlam çıkarabilenler için muhteşem bir bilgidir. Duygu ise bilgi taşır. Ancak olumsuz duygular sayesinde bizi rahatsız eden şeyleri daha iyi tanır, anlar ve neyin değişmesi konusunda bilgi edinerek harekete geçebiliriz.
2-     Yaşanılanların tüm ayrıntılarıyla bir bütünlük içinde anlaşılabilmesi
Yaşanılanlar anlamsız fotoğraf kareleri gibi görünmekten çıkarılıp, bir film şeridi haline getirilmelidir. İzlemiş olduğunuz filmlerden hatırlarsınız. İnsanlar travmatik olayları  bizim mesleğimizde ‘flashback’ (geçmişe geri dönme) olarak adlandırılan fotoğraf kareleri şeklinde görüntüler yada birbirinden kopuk, izole bellek parçaları şeklinde hatırlarlar. Filmin sonunda bu küçük kareler birbirleriyle bağlantılandırılarak başı, ortası ve sonu olan bir film şeridine dönüşür. Artık yaşananlar anlam kazanmış, göz önüne istemsiz ve rahatsız edici fotoğraf kareleri yok olmuştur. Kopuk görüntüler, anlamlı bir film şeridiyle bağlantılandırılmıştır.
Aldatma öncesi ilişkide yaşananlar, yaşanmayanlar, duygusal ve fiziksel tüm kopuşlar tek tek anlaşılmalı ve süreç dışarıdan gözlenebilmelidir. İki partnerde bu süreçte neler düşünüp hissettiklerini anlamalı ve anlamlandırmalıdır. İlişki danışmanlığı çiftlere bu fırsatı sağlayan en sağlıklı görüşme şeklidir.
3-     Yaşanılan sürecin iki partner tarafından öykülendirilmesi
Aldatma süreci gözlemlendikten sonra, her iki partnerin de bunu öykülendirmeleri çok önemlidir. Çünkü eşlerin aynı olaya verdikleri anlamın tutarlı olup olmadığının görülebilmesini sağlar. Eğer yazılan öyküler birbirinden çok farklı ise bu durum sürecin henüz tamamlanmadığını gösterir. Bu durumda umutsuzluk yaşanmamalıdır. İyi şeyleri elde etmek ve başarmak için bazen daha fazla çaba harcamak gereklidir. Önemli olan çabadan vazgeçmemektir.
Öykülerin güzel tarafı, eşlerin birbirleriyle ilgili hangi noktalara daha çok odaklanmaları gerektiği konusunda bilgi verir.
İleriye doğru adım atmak bir bebeğin yürümeyi öğrenmesine benzer. Emeklemekten yürümeye geçmek için bir bebeğin kaç kez düştüğünü unutmamalıyız. Bebekler düştükleri için yürümeye çalışmaktan vazgeçmezler.
İleriye doğru adım atmak, sadakatsizlik yapan partneri aldatıcı özellikleri ağır basan bir şeytan gibi görmekten vazgeçmek ve onunla ilgili daha dengeli ve gerçekçi bir bakış açısı geliştirmekle mümkündür. İleriye adım, onu cezalandırmaya çalışmaktan vazgeçip, ilişkinin düzelmesini yavaşlatan öfkeyi kenara bırakabilmektir. İşte bu noktada affetme kavramı devreye girer. Affetmek, onun yaptığını onaylamak ya da oluşturduğu acıyı görmezden gelmek değildir. Affetmek, yapılanı hoş görmek ya da yapılanı unutmakta değildir. Her şeyden önemlisi affetmek, her şeye rağmen ilişki için çaba harcayabilecek kadar olgunlaşabilmek, onu cezalandırmaktan vazgeçmek ve kalbinizi insancıl duygularla yumuşatabilmektir.
İlişkinin düzelebilmesi, hatta eskisinden de anlamlı bir duruma gelebilmesi ancak affedebilme becerisini kazanmakla mümkündür.
Affetmek bir süreçtir, bu da unutulmamalıdır. İlişkinin yeniden en başından başlayabilmesine bir niyettir. Acı bu süreçte kendiliğinden yerini yeniden güven ve sevgiye bırakacaktır. Buna izin vermeyi seçmek affetmektir.
4-     Güven duygusunun yeniden kazanılması
Hiç düşündün mü ‘’ona güveniyorum’’ demek neleri gerektirir? Güvenin içinde güvenilirlilik, tahmin edilebilirlik, dürüstlük, adanmışlık ve ortak sınırlar gibi kavramlar vardır.
Bir insanın güvenirliliği, küçük büyük verdiği sözleri ne oranda yerine getirdiğine bağlı olarak artar ya da azalır. Tahmin edilebilirlik kavramı, günümüzde sıkıcı olmak, bıktırıcı olmak gibi anlamlar yüklenerek değersizleştiriliyor olsa da, insan ilişkilerinde güvenin sağlanması için olmazsa olmazlardandır. Birinin tahmin edilebilirliği, onun ne yapacağını bilmek ve onu tanımakla alakalıdır. Tanımakta güven için çok önemlidir.
Dürüstlük, kişinin söylediği sözlerin doğruluğu ile orantılıdır. Adanmışlık, sadece hoş zamanlarda değil, zor zamanlarda da yanında olup olmamakla alakalıdır. Ortak sınırlar ise, bir ilişkiyi devam ettirebilmek için gerekli tutum ve davranışlardır.
Aldatma sonrası birlikte kalma çabası gösteren ve bu konuda en doğru olanı yapmak için profesyonel destek almayı seçen çiftler, bu süreci atlattıklarında ilişkilerinin eskisinden daha doyumlu ilerlediğine şahit olabilmekteler. Amaç, kötü gibi görünen bir olayı, ilişkinin daha da gelişmesi ve sağlamlaşması için bir araç haline getirmekse; Aldatmayı, sadakatsizliği geride bırakma, acıyı kabul etmeyi, kararlı, sabırlı olmayı bununla birlikte hepsinden önemlisi umutlu olmayı gerektirir.
Sıcağı, üşümenin ne olduğunu öğrendiğimiz için severiz. Işığı ise karanlıkta kalmanın ne olduğunu anladığımız için. Mutluluğun güzelliği ve bilgeliği ise ancak mutsuzluğun karanlığından gelirsen daha iyi anlaşılır. Bazen mutsuzluk, ileride yaşayacağın mutluluğun itici gücü olabilir.

ALDATMANIN VEYA ALDATILMANIN OLUŞTURDUĞU ACIYI GERİDE BIRAKMAKTA KULLANABİLECEĞİNİZ AŞAMALAR NELERDİR?

Acı onu derinlemesine araştıran ve anlayan için muhteşem bir bilgidir. Sana yaşamında önem verdiğin değerler olduğunu gösterir çünkü ancak önem verirsen acı çekersin. Acıyı geride bırakma yolculuğu ise çoğu kez dikenli ve zahmetli bir sürecin tamamlanmasını gerektirecektir. Bu süreç genellikle üç aşamada geçer:
-        Krizin aşılması aşaması: İlişkiye daha fazla zarar vermemek için yapılması ve yapılmaması gerekenlerin saptanması.
-        Sadakatsizlikten anlam çıkarma aşaması: Anlaşılamayana anlam verme süreci.
-        İleriye doğru adım atma: Kabul ve affetme

KRİZİN AŞILMASI AŞAMASI: İlişkiye daha fazla zarar vermemek için yapılması ve yapılmaması gerekenlerin saptanması.
‘’Günlük yaşama nasıl devam edeceğiz’’ Doğrudan sorulmasa da sadakatsizlik deneyiminden geçen eşlerin akıllarına gelen ilk sorulardan biridir bu. Her şeyden önce sadakatsizlik, yaşamın sıradan travmalarından çok daha ağır yaşanan bir kriz dönemi oluşturduğundan, birey ve çiftin sorun çözme becerilerini azaltır. Bu nedenle öncelikle krize müdahale etmek gerekir.
İlişkiye varsa çocuklara daha fazla zarar vermemek için neler yapılmalı, neler yapılmamalıdır?
Eşler ya da eşlerden birinin şu üç tutumdan birini sergilediği gözlenmiştir:
a-     Hiçbir şey olmamış gibi davranarak yaşananları hızlıca geride bırakma çabaları
b-     İlişkilerinin sonlanmasından korkarak daha yakın olma gayretleri. Birlikte geçirilen zamanın hatta cinsel ilişkinin sıklığının arttırılması. Başka bir deyişle, daha önce eksikliği fark edilen her şeyi hızlıca ilişkiye sokma çabaları.
c-      Birbirlerinden uzak durmaları gerektiğini düşünerek, birbirlerini görmezlikten gelme çabaları. Evin değişik bölümlerinde oturma ya da öfke azalıncaya kadar bir başka yerde yaşama girişimleri.
Bazen kısa süreli bir ayrılık, sonu gelmeyen tartışmaları azaltmak ve her şeyin tükenmesine neden olabilecek şiddet davranışını önleyebilmek yönünden yararlı olabilir. Ancak çoğu kez güvensizliğin artmasını, partnerlerin birbirlerinden iyice kopmasını ve devreye giren üçüncü kişinin sadakatsizlik yapan eşe ulaşmasını kolaylaştırır.
Bu durumda yapılması gereken en önemli şey, durumu olduğundan da kötüye götürmemek için gerekli önlemlerin alınmasıdır. Bunu başarmak için atılması gereken en önemli adım ise çeşitli sınırların iyi çizilmesidir.
Bu sınırlar siz ve eşiniz arasındaki sınırlar, siz ve eşinizle aranıza giren kişi arasında ki sınırlar, siz ve eşinizle sadakatsizliği bilmesi ya da bilmemesi gereken kişiler arasında ki sınırlar. Siz ve eşiniz arasında ki sınırların netleştirilmesi, ilişkiye daha fazla zarar vermeden günlük yaşama devam edebilmek yönünden çok önemlidir.
UNUTMAYIN, Kimse aldatılmak ve aldatılmak gibi büyük bir acıyı yaşamak istemez değil mi?
 
MYLİFE DANIŞMANLIK 05333738123 


628 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KONUŞMA NARSİSTLİĞİ - 29/11/2024
Konuşma narsisliği, kişinin kendisini başkalarından üstün görerek sürekli konuşma ihtiyacı duyması, dinlemeyi reddetmesi ve sohbeti kendi üzerine çekme eğiliminde olmasıdır.
ÖZSEVGİ & KARI-KOCA SEVGİSİ - 18/11/2024
Özsevgi ile eşimize olan sevgi dengesini nasıl dengeleriz?, Bunun için neler yapmalıyız?, Neler yapmamalıyız?
"İLİŞKİLERİNİZİ ÖLDÜREN 5 ŞEY: - 03/11/2024
1. Karşı tarafı değiştirmeye çalışmak, 2. Onu anlamak için artık çaba sarf etmemek,
ŞEHİTLİK - 27/10/2024
Şehit Olma Nedir?, Şehitlik Mertebesine Nasıl Ulaşılır?, Şehit Olmanın Psikolojik, Pedagojik, Sosyolojik, Milli Manevi Yorumları Nelerdir?,
KINA GECESİNİN GELİN, DAMAT, EBEVEYNLER VE ARKADAŞLAR İÇİN PSİKOLOJİK ANLAMI NEDİR? - 20/10/2024
Kına gecesi, kültürel ve geleneksel bir etkinlik olup, gelin ve damadın hayatındaki önemli bir dönüm noktasını temsil eder.
PSİKOLOJİSİ BOZUK OLANLAR NE GİBİ HAYAT KOÇLUĞU ALABİLİRLER? - 14/10/2024
Psikolojik sorunlar yaşayan bireyler için Hayat Koçluğu hizmetleri, destekleyici bir yaklaşım sunabilir. Ancak bu hizmetlerin, profesyonel psikoterapi veya psikiyatri tedavisi ile birlikte değerlendirilmesi önemlidir.
YALNIZLİK VE SAĞLIK KONULARINDA YÜKSEK KAYGILARIM VAR. - 09/10/2024
Soru:Yalnızlik ve Sağlık konularında yüksek kaygılarım var , bunun için neler önerirsiniz, örneklerle açıklar mısın?
KARI-KOCA İLİŞKİLERİNİN MÜKEMMEL OLMASI İÇİN GEREKEN AİLEVİ DEĞERLER - 30/09/2024
Karı-koca ilişkilerinin mükemmelliği ve sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için aile değerleri, ilişkinin sağlıklı, saygılı ve sevgi dolu bir şekilde ilerlemesine yardımcı olan temel prensiplerdir.
ARASTİRMALARA GORE İNTERNET FENOMENLERİ DAHA COK NEDEN İNTİHAR EDİYOR? - 27/09/2024
İnternet fenomenlerinin intihar oranlarının yüksek olmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. İşte bu nedenlerden bazıları:
 Devamı
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi88
Bugün Toplam341
Toplam Ziyaret421623
Köşe Yazıları
Aile Danismani ve Psikolojik Danisman Serap Ozkahya 0533 373 81 23
Sinav kaygisi Nedir? Sınav Kaygısı Yaşan Çocuklara Ailelerin Etkisi

Aile Evlilik Terapisti Sule Sisman 0505 767 58 85
SEN HIC OGUL EMZİRDİN Mİ KÖR KURŞUN?

Aile ve Çift Danışmanı Psikologataknşahin 05057675885
- Mutlu Evliliğin Sırları Nelerdir -

BARIŞ YILMAZ
- ANLAŞILMAK İSTEYEN KADIN NE YAPMALI –

Bilgelik Öyküleri
PAYLAŞMAK

Bireysel Aile Psikolog Fulya Beyribey +90 5469324624
ÇOCUK VE ERGENLERDE OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

Cocuk Psikologu Pedagogu 0532 158 35 55
5 Yaş Çocuğu

Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
İkigai

evlilik cinsel terapist nesrin örek 05057675885
Cinsel isteksizlik nasıl ele alınmalı ve tedavi edilmelir?

İstanbul Psikolojik Danışman Ahmet Töremen 0533 373 81 23
Problemi çözmek mi tanımak mı?

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
BERTRAND RUSSELL’IN ‘MUTLU OLMA SANATI’ İSİMLİ KİTABINDAN ÇIKARILACAK 6 DERS

istanbul yaşam koçu 05321583555
KENDİNİ GERÇEKLEŞTİREN KEHANET

Kişisel gelişim testleri 0505 767 5885
- Başkalarıyla Yaşayabilme Testi -

Psikolog Ayfer
#Çocuk #Suçluluğu- #Psikolog #Hilal #ANDIRMAK Bilgi ve 0533 373 81 23

Psikolog Buse Yeğin
YEME BOZUKLUĞU NEDİR?

Psikolog Çağla Tekeli
Yaşlandıkça Kişide Ne Tür Değişimler Olur?

Psikolog Ekin Cansın Sofracıoğlu
TERAPİ, DANIŞAN ve TERAPİST

Psikolog Esra Gürkan
EVLİLİK VE MUTLULUK

psikolog pedagog aile ve çift terapisi
Dr. Psk. Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem ÇULFA hakkında yazılan yorum, tavsiye, öneri ve faydalar

Psikolog Sinem Sayışman 05333738123
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ

Psk. Dan. Furkan Çulfa 0544 724 36 50
Okula Gitmenin Psikolojik Olarak Olumlu Katkıları Nelerdir?

Resim ve sanat terapisi Eminen Bauer Burkay 05057675885
Endişenin ve Korkunun resmini çizebilir misiniz ?

sevdadiyarı şiirterapisi
ÇOCUK NE YAŞIYORSA ONU ÖĞRENİR

Sosyolog Merve Ege tel 0505 767 5885
İNTİHAR

Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS 05057675885
Kendi Varlığını Duyurma Haykırışı: Saldırganlık ve Kızgınlık

uzman klinik psikolog sabiha ışık 05333738123
Göç’ün Psikolojisi ve Sosyolojisi

Uzman Psikolog Gülşah Babaoğlu
ÇOCUKLARDA VE ERGENLERDE BAĞLANMA STİLİ VE BENLİK SAYGISI DERECESİ İLE SÜREKLİ ÖFKE VE ÖFKE İFADE B

Uzman Psikolog Hakan ÖZBAYİS-0533 373 8123
PSİKOTERAPİ NEDİR?

Yasam Koçu Öğrenci Koçu Ayşim Çulfa Üsküdarda Ataşehirde
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?

YAŞAM KOÇU ÖĞRENCİ KOÇU SİNAN SEYFİ YETKİNER
İSTİFÇİLİK BOZUKLUĞU

Uzman Klinik Psikolog Büşra Güneş
HASTALIK HASTALIĞI

Yard.Doç.Dr. Muhsin Yılmazçoban
GÖRÜCÜ USULÜ MÜ, FLÖRT MÜ?

Uzman Klinik Psikolog Pedagog Gülten Demirdöven 0533 373 81 23 Cep Whatsapp
BOŞANMALAR ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?

Uzman Klinik Psikolog Uzman Pedagog 05447243650
Sosyal Fobi Nedir?

Aile ve İlişki Danışmanı Serhat Yabancı
BOŞANMANIN PSİKO-SOSYAL BOYUTU

Psikolojik Problemler 0544 7243650
Anoreksiya Nevroza Nedir?

Çocuk Psikoloğu,Pedagog Barış Çakır
ÇOCUKLARDA BİLGİSAYAR BAĞIMLILIĞI-Pedagog Barış Çakır

Gönül Öziş
Çocuklarda Depresyon

Nesrin Örek Aile,Çift ve İlişki Danışmanı
Çocuk İstismarı

istanbul Psikolog Pedagog 724 Psikoloji Köşe Yazıları
BEBEK VE MÜZİK

Çift Terapisti Aile Terapistleri Evlilik Terapisti 05321583555
KONUŞMA NARSİSTLİĞİ

Psikolog Esra Gökcen
Bireysel Koçluk

Mükemmel Bir İlişki İçin 20 Öneri

Depresyon Danışmanlığı ,0533 3738123

Telefon Desteği,0544-7243650

Psikolojik Destek Psikolog Pedagog Terapi Merkezleri
İstanbul Avrupa Anadolu Yakası Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Evlilik Terapisi Randevu
 
Avrupa Yakası Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisti Evlilik Terapisti
 
İstanbulda Psikolojik Danışman Terapi Merkezi Psikoterapi Randevu
 
• İstanbul  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Adalar Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Arnavutköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Ataşehir  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

   İstanbul Anadolu Yakası Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Evlilik Terapisi Randevu

• Avcılar  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

   • Bağcılar  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Bahçelievler  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Bakırköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Başakşehir  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Bayrampaşa  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Beykoz  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Beylikdüzü  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Beyoğlu  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Beşiktaş  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Büyükçekmece  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Çatalca  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Çekmeköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Eminönü  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Esenler  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Esenyurt  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Eyüp  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Fatih  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Feriköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Gaziosmanpaşa  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Güngören  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Kadıköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Kartal  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Kağıthane  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Küçükçekmece  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Maltepe  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Pendik  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Sancaktepe  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Sarıyer  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Silivri  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Sultanbeyli  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Sultangazi  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Şişli  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Şile  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Tuzla  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Ümraniye  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Üsküdar  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

   • Zeytinburnu  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Acıbadem  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Göztepe  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Mecidiyeköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Bağdat Caddesi  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Cadde  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Altunizade  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

ÇAmlıca  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Küçük Çamlıca  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Şaşkın Bakkal  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Ataşehirde  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 


 
Psikolojik Destek,Pedagojik Destek, 05447243650
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.663034.8019
Euro36.413536.5594
Saat
Takvim
Site Haritası